יום ה׳, 16 במרץ
|הרצאה בזום
״משפחה לא בוחרים״ - סדרה בת 3 הרצאות שתעסוק בהתמודדות עם אתגרי המשפחה המורחבת
תתקיים בימי חמישי בערב בין 20:00-21:30 בתאריכים 16/3, 23/3, 30/3

מתי ואיפה?
16 במרץ, 20:00 GMT+2 – 30 במרץ, 21:30 GMT+3
הרצאה בזום
על האירוע
מוזמנים לסדרת ההרצאות שלנו - ״משפחה לא בוחרים״ - 3 הרצאות שתעסוקנה בהתמודדות עם אתגרי המשפחה המורחבת:
3 הרצאות בסדרה בעלות 270 ש"ח
הרצאה ראשונה 16/3 - ׳שבת אחים גם יחד׳ - על היחסים המורכבים בין אחים בשלב הבוגר של החיים.
הרצאה שנייה 23/3 - ׳אחותי כלה׳ -על היחסים עם אלו שהצטרפו למשפחה ועל הדרמות שנוצרות בין המחותנים לבני הזוג של ילדיהם.
הרצאה שלישית 30/3 - ׳האור בקצה המנהרה׳ - על יחסים עם נכדים ומשמעות הקשר עם הדור הצעיר והשפעתו על היחסים עם ילדינו הבוגרים.
ההרצאות מיועדות להורים שילדיהם כבר גדולים (25 ומעלה), נשואים, רווקים, עם או בלי ילדים, גרים בבית או כאלה שכבר מזמן עזבו את הקן.
תכנים:
האחים רבים בינהם ומסרבים להשתתף ביחד בארוע משפחתי, בליל הסדר או בחתונת בן הדוד. יש ביניהם מתח ואני הייתי רוצה שהם יהיו חברים – מה עושים?
הכלה לא מדברת איתנו, הבית סגור בפנינו, היא לא מזמינה ולא מציעה קפה והיא לא אומרת לנו שלום, האם נוכל לדבר איתה ישירות?
הנכד מדבר איתנו על ההורים שלו הוא כועס וחושב שלהורים לא אכפת ממנו. אני רוצה להקשיב לו באמפתיה אך גם מתקשה לשמוע את הביקורת שלו על הבת שלי-אמא שלו. איך נכון להגיב במצב כזה?
מה מותר ומה אסור?
בעוד שבחברה המסורתית נתנו כבוד רב למבוגרים, לזקני השבט ומעמד ההורים המבוגרים היה ברור. בעוד שבעבר גם הילדים המבוגרים ובני זוגם ידעו שהם נדרשים לציית להוריהם, הרי שבחברה המודרנית מעמדם של ההורים המבוגרים נשחק והילדים הם אלו, שבמקרים רבים, קובעים ומכתיבים את אופי הקשר ואיכותו במשפחה המורחבת וקובעים את הנורמות המקובלות ביחסים.
איך נקיים את המרחב של המשפחה הבוגרת הרחבה?
איך נטפל במתחים? איך נגשים את חלומנו ליחסים טובים בין כולם?
למשפחה מגובשת, קרובה?
לשאלות אלו ואחרות נתייחס בסדרה
תשלום:
מחיר
כמות
סך הכל
כרטיסים לסדרת ההרצאות
270.00 ₪
סדרה של 3 הרצאות - לתת ולקחת במסע בין הורים וילדים מבוגרים
270.00 ₪
00.00 ₪
סך הכל
0.00 ₪
מפתחות מודל תנאים של חיבה
עליזה חושן

אני בוגרת תואר שני בחוג לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית, במגמת פסיכולוגיה חברתית. ליוויתי אנשים בתהליכי יעוץ וטיפול וזכיתי לצמוח ביחד עם האחרים במסעות החיים. אני מרצה בחוג לפסיכולוגיה במרכז הבינתחומי בהרצליה.
אני אמא לשלוש בנות: עדי, טל ושירה שמשמשות לי יומיום כמראה ודרכן אני לומדת על היחסים המורכבים ועל דרכיה המיוחדות של האהבה. אני בת זוגו של יורם שמביא להורות המשותפת שלנו הרבה רגישות ומסירות.
דרך ארוכה עבר הקשר עם הוריי במהלך 54 שנות חיי. סיפור יחסיי איתם נחלק לשני פרקים, שונים מאד זה מזה. בפרק הראשון, היו יחסיי איתם מאופיינים בקשר קרוב, שאמנם לא חפו מקשיים אך בכל זאת היו שזורים בהם גם הרבה רגעי קירבה שימחה. הפרק השני , מאופיין בחוויה, מורכבת יותר מבחינה נפשית ורגשית. המסע מנפרדות לאחדות בקשר איתם הוא אחד ממסעות חיי המאלפים ביותר.
דפנה ברקת

אני פסיכולוגית קלינית ובדרכי אני פוגשת ומלווה יחידים, זוגות וקבוצות – מילדים והוריהם ועד מנהלים בכירים, באירגונים שונים וגם בקליניקה. אני אוהבת ליזום וליצור מרעיון קטן מיזם גדול וכך קרה גם הפעם – לשמחתי פגשתי את עליזה וביחד הבאנו לעולם את תנאים של חיבה.
אני אמא לשלושה ילדים -תומר גאיה ונטע, ילדים בוגרים ומתבגרים ש"עושים לי בי"ס" ליחסים בכל יום . אני גם בת זוג לאיש אחד -אמיר שנושא איתי ביחד את מלאכת ההורות ומורכבויותיה...
החל מגיל ההתבגרות אני פוסעת בנתיב שונה מהנתיב של הורי…יותר ויותר פניתי לים הפתוח ויחד עם זאת, לא רציתי להתנתק לגמרי מנמל הבית, רק רציתי שיהיו לו איכויות עמוקות יותר. חירותי, הייתה חשובה לי, להורי לא היה פשוט אך הם למדו לכבד אותה. הגם ששמחתי בחופש שלי עדיין חשתי כאב שהעלה שאלות ביחס לעצמאות שלי. התרחקתי מהורי פיזית ונפשית ובכל זאת המשכתי לחזור אל העבר ליחסים איתם שמצאתי שוב ושוב כמה הם מופנמים בתוכי ומשפיעים עלי.